CMS til styring af indhold på websider

CMS betyder Content Management System, eller indholds styrings system. Systemet bruges til at holde styr på indholdet på en hjemmeside, og sørge for at alle sider har et ensartet og brugervenligt design. Med et CMS kan virksomheden arbejde målrettet med selve indholdet af siderne, uden det er nødvendigt at kende til koder og programmering eller avancerede programmer, og det gør det nemt og overskueligt at holde styr på alle de forskellige elementer som en hjemmeside består af. De fleste der kan bruge Word eller lign. program, vil på ½-1 dag, kunne administrere en webside ved hjælp af f.eks. TYPO3.

 

Fordelene ved et godt administrationsværktøj. som TYPO3 er bl.a.:

 

Det er meget nemmere end f.eks. Frontpage og Dreamweaver (kort oplæring). Man er ikke afhængig af en enkelt nøglemedarbejder, og man behøver ikke bruge tid på det tekniske, hver gang der skal nyt på siden, så derfor kan man koncentrere sig om det gode indhold i stedet.

Det giver et bedre overblik, og man arbejder i skabeloner, så det er hurtigere at lave nye sider og opdatere de eksisterende. Man sparer tid, og samtidig sikrer det en god og ensartet kvalitet på alle sider.

Man kan flytte en side eller et indholdselement til et andet sted i menustrukturen omdøbe det på få sekunder, og alle links og referencer til og fra den pågældende side/element, bliver automatisk lavet om i forhold til den nye placering.

Opdatering kan evt. decentraliseres, så man giver skriverettigheder til et udvalgt område til bestem-te personer. Man kan f.eks. indrette hjemmesiden, så noget kan opdateres af eleverne og noget af de enkelte faglærere, uden at resten kan risikere at blive ødelagt.

Internet, intranet og extranet. Brugerstyringen giver mulighed for, at noget kun kan ses af personalet eller bestemte brugergrupper, mens resten er tilgængeligt for offentligheden.

Der er mange ting med som standard (fx ?send til en ven?, søgemaskine til at søge på tværs af si-derne, sitemap, printvenlige sider, statistik, komprimering af billeder og meget mere).

TYPO3 er åbent for søgemaskiner som Google, Jubii, MSN mv. så man får nye brugere ind på siden ad den vej.

sider kan gøre synlige og usynlige. Alle sider og nyheder og de enkeltte sideelemente kan gøres synlige eller usynlige for internetbrugerne med et enkelt musseklik, eller automatisk, så de vises på et specifikt tidspunkt og kan gøres usynlige igen på et senere tidspunkt (sparer tid og skæve arbejdstider). Bruges f.eks. mht. nyheder, konkurrencer og tilbud mv.

Man kan skifte design uden at skulle rette alle sider i hånden.

Opdateringen fra en hvilken som helst PC, som har adgang til internettet

Høj sikkerhed og driftsstabilitet

Vælg et system som mange sælger, så I ikke er afhængig af en bestemt leve-randør. Jeg anbefaler TYPO3. Det er open source dvs. selve systemet er gratis, systemet er meget brugervenligt, stabilt og gennemprøvet. Der er 58 leverandører i Danmark og  943 på verdensplan, der sælger eller supporterer TYPO3, og det vurderes at der er mere end 40.000 hjemmesider, som er produceret i systemet.